Ministerstvo neeviduje medzi obeťami a zranenými v Izraeli a Libanone žiadnych Slovákov

Rezort zároveň sleduje aj situáciu v Izraeli a odporúča Slovákom, aby do krajiny necestovali. Občanom SR nachádzajúcim sa v krajine je pripravený v prípade potreby poskytnúť nevyhnutnú pomoc.

Bejrút po izraelskom ostreľovaní. Foto: Fadel ITANI/AFP/AFP/Profimedia Bejrút po izraelskom ostreľovaní. Foto: Fadel ITANI/AFP/AFP/Profimedia

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zatiaľ neeviduje v súvislosti s eskaláciou konfliktu na Blízkom východe žiadnych zranených ani obete medzi občanmi SR v Izraeli ani v Libanone, informoval komunikačný odbor rezortu.

Ministerstvo naďalej odporúča Slovákom v Libanone opustiť krajinu. V spolupráci s rezortom obrany zároveň pripravuje evakuáciu občanov SR z krajiny. Pripomína, že v prípade záujmu môžu kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Bejrúte a registrovať sa na emailovej adrese [email protected] alebo telefonicky na čísle +961 81313423.

Slováci v Izraeli sa môžu obrátiť na Veľvyslanectvo SR v Tel Avive na čísle +972 544556642.

„Veľvyslanectvo SR v Tel Avive ani ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ nezaznamenali záujem slovenských občanov o evakuáciu. Izraelský národný prepravca naďalej uskutočňuje lety a v prevádzke je aj medzinárodné letisko Bena Guriona v Tel Avive,“ doplnilo ministerstvo.

(tasr)


Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok