NIVaM predstavil sériu konferencií o umelej inteligencii vo vzdelávaní

Účastníkov podľa nej čakajú prednášky, interaktívne workshopy či panelové diskusie. Informácie o ďalších aktivitách DiTEdu môžu záujemcovia nájsť na stránke NIVaM.

data,digital,identity,artificial intelligence Umelá inteligencia. Ilustračné foto: Profimedia.sk

Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) predstavil sériu konferencií o umelej inteligencie vo vzdelávaní. Podujatia sú určené pre školských digitálnych koordinátorov a riaditeľov škôl, ktorí chcú získať cenné teoretické aj praktické skúsenosti, informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie a marketingu inštitútu Veronika Klindová.

„Konferencie sú organizované v rámci Národného projektu Digitálna transformácia vzdelávania a školy (DiTEdu), ich prípravu zastrešuje Národné centrum pre digitálnu transformáciu vzdelávania (NCDTV),“ povedala Klindová.

Cieľom národného projektu DiTEdu je na základe výskumu priamo na školách a relevantných dát vytvoriť trvalo udržateľný systém podpory digitálnej transformácie vzdelávania. Uvedený cieľ sa bude napĺňať aj prostredníctvom podpory NCDTV s pracoviskami na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a na Univerzite Komenského v Bratislave so zapojením ďalších expertov.

(tasr)


Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok