Izraelská armáda prišla počas bojov s Hizballáhom v Libanone o ôsmich vojakov

Hizballáh v stredu popoludní oznámil, že v stredu zmaril pokus izraelských vojakov o infiltráciu do libanonskej dediny Jarún ležiacej v pohraničí s Izraelom. Hizballáh ich misiu údajne prekazil aktivovaním nastraženej výbušniny.

profimedia-0811939803 Izraelská armáda pri hranici s Libanonom. Foto: Profimedia.sk

Počas bojov v južnom Libanone prišli v stredu o život už najmenej ôsmi vojaci izraelskej armády.
O svojom prvom padlom príslušníkovi počas ofenzívy v južnom Libanone informovala izraelská armáda v stredu popoludní. Identifikovala ho ako 22-ročného veliteľa jednotky komanda Egoz.

Počas prestrelky s príslušníkmi proiránskeho militantného hnutia Hizballáh v dedine na juhu Libanonu však prišli o život aj ďalší štyria príslušníci tohto komanda.Ďalšie dve obete hlási jednotka Golani a o jedného muža prišla aj ženijná jednotka Jahalom.

V dôsledku explózie boli „všetci príslušníci“ izraelskej hliadky „zabití alebo zranení“, napísal na svojom webe libanonský denník L’Orient-Le Jour. Izraelská armáda krátko pred týmto vyhlásení Hizballáhu uviedla, že jej vojaci boli v južnom Libanone aktérmi boja zblízka s agentmi Hizballáhu a že najmenej jeden izraelský vojak bol pri tom zabitý.

(tasr)


Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok