Szijjártó: Slovensko pomohlo evakuovať z Libanonu deväť maďarských občanov

Maďarsko úspešne ukončilo evakuačnú operáciu s pomocou „svojich slovenských priateľov", uviedol v sobotu popoludní tamojší minister zahraničných vecí Peter Szijjártó.

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó. Foto: TASR/AP Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó. Foto: TASR/AP

Slovenský vládny špeciál priviezol v sobotu z Libanonu deväť maďarských občanov aj s jedným libanonským rodinným príslušníkom, dodal Szijjártó v príspevku na sociálnej sieti facebook. Slovensko pri evakuácii poskytlo pomoc okrem Maďarska aj ďalším ôsmim krajinám.

Maďarský minister zahraničných vecí upozornil, že Budapešť v prípade ich repatriačných letov v minulosti vždy ponúklo miesta susedným krajinám a členským štátom Európskej únie, ak to bolo možné. Spresnil tiež, že pri poslednej evakuácii koordinovala operáciu maďarská diplomatická misia v Bejrúte.

Szijjártó na záver poukázal na riziko eskalácie konfliktu na Blízkom východe a požiadal maďarských občanov, aby sa vyhli cestám do tohto regiónu.

(tasr, mti)


Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok