Rusko si zostrelilo vlastné bojové lietadlo, tvrdí Ukrajina

Ruská armáda si v sobotu omylom zostrelila svoje vlastné bojové lietadlo Suchoj Su-25, tvrdí ukrajinské letectvo.

nácvik prehliadky na oslavy konca 2. sv. vojny Su-25. Foto: TASR/AP

Ruský bombardér sa údajne nachádzal nad okupovaným územím vo východnej časti Donbasu. Jeho cieľom malo byť vypustenie riadených bômb na ukrajinské pozície, keď ho zasiahli ruské rakety, informoval spravodajský portál Ukrajinska pravda s odvolaním sa na vedenie vzdušných síl v Kyjeve.

V súvislosti s incidentom boli zverejnené videozábery zostrelenia ruského lietadla. Hodnovernosť videa však nebolo možné overiť a ani určiť, kto ho naozaj zostrelil, píše DPA.

Podľa zoznamu, v ktorom ukrajinská armáda zverejňuje údajné straty ruských vojsk, prišla Moskva od začiatku vojny, trvajúcej viac ako dva a pol roka, o 368 lietadiel. Tieto údaje však nie je možné nezávisle overiť.

(tasr, dpa)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok