Požiar na tankeri v Baltskom mori uhasili

Privolaní experti zatiaľ nemohli začať s vyšetrovaním príčiny požiaru pre nahromadenie nebezpečných plynov v priestoroch plavidla.

Požiar tankera. Foto: TASR/DPA Požiar tankera. Foto: TASR/DPA

Nemeckí hasiči uhasili požiar, ktorý v piatok ráno vypukol na tankeri s vykurovacím olejom pri pobreží Baltského mora. V sobotu o tom informovali záchranné zložky. TASR píše podľa agentúry DPA.

Požiar vypukol v piatok ráno v Meklenburskom zálive vo vodách medzi mestami Kühlungsborn a Warnemünde. Pri nehode zasahovalo až 120 príslušníkov záchranných zložiek. Hasičom sa počas piatka podarilo zastaviť šírenie požiaru, čo umožnilo odtiahnutie plavidla do prístavu v meste Rostock prostredníctvom dvoch remorkérov. Následne v prístave požiar úplne uhasili.

Hovorca lodnej polície v Rostocku uviedol, že vyšetrovanie príčiny požiaru nemôže začať, keďže loď musí byť najprv po určitý čas odstavená, aby sa rozptýlili všetky nebezpečné plyny. Tento proces je dôležitý, aby nebola ohrozená práca vyšetrovateľov. Hovorca neuviedol, kedy by mohli experti s prácou začať.

Tanker Annika plaviaci sa pod nemeckou vlajkou je dlhý 73 a široký 12 metrov a podľa DPA prevážal 640 ton ťažkého vykurovacieho oleja. Pri požiari nikto neutrpel zranenia. Krajinské ministerstvo životného prostredia v piatok večer uviedlo, že požiar nespôsobil žiadne väčšie environmentálne škody.

(tasr)