V noci sa môže miestami vyskytnúť prízemný mráz, v nedeľu vietor na horách

V noci na nedeľu (13. 10.) sa môže najmä na východnom a strednom Slovensku vyskytnúť prízemný mráz. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji treba od rána počítať s vetrom na horách. SHMÚ vydal výstrahy prvého stupňa.

Poľadovica Ilustračný záber. Foto: TASR/Dano Veselský

Výstraha pred mrazom vo vegetačnom období platí od polnoci do 7:00 pre celý Prešovský a Košický kraj, tiež pre niektoré okresy Žilinského a Banskobystrického kraja. „Vo výške päť centimetrov nad povrchom sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus tri stupne Celzia,“ priblížil SHMÚ.

S vetrom na horách treba v nedeľu počítať vo viacerých okresoch Žilinského kraja, rovnako v okrese Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Dosiahnuť môže nárazovo rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa platí od 8:00 do 21:00.

(tasr)


Horúce prázdninové a dovolenkové dni sú nenávratne minulosťou a s nimi aj sezóna, ktorej extrémne horúčavy prilákali ľudí k vode. Mimoriadne to prospelo obľúbeným miestam oddychu nielen východniarov: Domaši a Zemplínskej šírave.
Prejsť na článok