Polícia preveruje údajné výtržnosti a extrémizmus v Košiciach, zatiaľ ich neeviduje

V mestskom parku ani iných častiach Košíc doposiaľ polícia nezaznamenala žiadne výtržnosti či protiprávne konanie spojené s prejavmi extrémizmu.

458590465_951822123654536_8475868084797642026_n Policajné auto pred Katedrálou sv. Alžbety. Foto: Facebook/ Polícia-Košický kraj

Policajný zbor, ako aj Mestská polícia (MsP) Košice vykonávajú v Mestskom parku a okolí v rámci hliadkovej služby časté obhliadky vytypovaných miest, kde sa najčastejšie zdržiavajú osoby podozrivé z protiprávnej činnosti.

„Žiadna informácia o možnom extrémistickom prejave nebola zborom doposiaľ oznámená, neevidujeme ani žiaden podnet občanov. V prípade potvrdenia prejavov extrémizmu bude polícia danú vec vyšetrovať v zmysle platných ustanovení Trestného zákona,“ povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že medializované informácie operatívne preverujú.

Policajti sa s takou aktivitou mladých ľudí nestretli ani počas výkonu služby. Žiadne informácie o neonacistickej skupine neeviduje ani košická MsP. Na údajnú partiu neonacistov upozornil webový portál Refresher News. Tvrdí, že sa skontaktoval s viacerými obeťami útokov nebezpečnej skupiny mladých mužov v Košiciach, ktorá terorizuje ľudí v Mestskom parku. Údajne ich bijú obuškami a päsťami a obete aj okrádajú.

(tasr)