Elon Musk podporil Trumpovu kandidatúru desiatkami miliónov dolárov

Najbohatší muž sveta Elon Musk venoval bývalému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi 75 miliónov dolárov na jeho opätovnú kandidatúru. Informuje o tom Financial Times.

Donald Trump Elon Musk. Foto: TASR/AP

Suma je v skutočnosti nižšia než sa predpokladalo, keďže podľa niektorých zdrojov mal Musk pôvodne v úmysle darovať Trumpovi až 100 miliónov dolárov. Napriek tomu sa stal jedným z najväčších Trumpových podporovateľov v aktuálnej predvolebnej kampani.

Musk, ktorý v predchádzajúcich voľbách podporoval demokratov, označil plebiscit v roku 2024 za poslednú nádej pre demokraciu v USA. Vyhlásil, že v prípade víťazstva Trumpovej protikandidátky Kamaly Harrisovej by krajinu ovládli nelegálni prisťahovalci.

Podľa prieskumov Financial Times má Harrisová v súčasnosti 2,6-percentný náskok pred Trumpom na celoštátnej úrovni, avšak v siedmich rozhodujúcich štátoch je situácia prakticky vyrovnaná. Prezidentské voľby v USA sa konajú už o tri týždne (5. novembra).

Musk je vďaka svojim firmám SpaceX, Tesla či Neuralink vnímaný ako technologický vizionár. Na druhej strane však táto jeho aura v posledných rokoch dosť utrpela kvôli kúpe sociálnej siete Twitter, ktorú neskôr premenoval na X.

Pod jeho vedením sieť prešla mnohými turbulenciami a stratila veľkú časť inzerentov.

(bra)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok