Prezident v piatok oznámi či podpíše konsolidačný balíček

Peter Pellegrini sa ešte predtým stretne s ministrom zdravotníctva Kamilom Šaškom (Hlas) a rozhodne sa na základe toho, čo dokáže minister ponúknuť zdravotníkom.

Prezident odovzdal poverovacie listiny dvom novým ve¾vyslancom SR Peter Pellegrini. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Ešte ráno budem mať stretnutie s ministrom zdravotníctva, aby ma informoval o aktuálnom stave rokovaní a či sa mu podarilo, alebo nepodarilo s ministrom financií niečo vyrokovať. Vypočujem si, čo vláda alebo minister dokáže ponúknuť zdravotníkom a zdravotníckemu personálu, na základe toho sa rozhodnem,“ povedal vo štvrtok prezident novinárom počas výjazdu v Nitrianskom kraji.

Hlava štátu chce vedieť, do akej miery sú ministri ochotní robiť veci inak, ako sú teraz nastavené v konsolidačnom balíku. „Keď dospejem k záveru, že to bude dostatočné z môjho pohľadu, lebo som vyzýval na kompromis, zajtra prijmem rozhodnutie,“ doplnil.

Zdravotníci naprieč celým sektorom totiž odmietajú konsolidačné opatrenia v sektore zdravotníctva a vyzvali prezidenta, aby ich v súčasnom znení nepodpísal. Ten deklaroval, že prípadný podpis legislatívy bude závisieť od rokovaní vlády so zdravotníkmi.

Šaško rokuje od začiatku týždňa so zástupcami zdravotníkov aj ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer). Verí, že pri konsolidácii nájdu kompromis. Riešenie chce predstaviť do konca týždňa.

(tasr)


Zvieratá pôsobia ako nevyhnutná súčasť Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu. Je potrebné…
Prejsť na článok
Slovensko by mohlo mať nový štátny sviatok. Poslanci Kresťanskej únie Anna Záborská a Richard Vašečka navrhujú, aby ním bol 25. marec – Deň zápasu za ľudské práva, kedy sa každoročne pripomína výročie Sviečkovej manifestácie z obdobia vlády…
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok