Polícia sa opäť zamerala na nelegálnu migráciu, na maďarských hraniciach kontrolovali autá aj ľudí

Počas štvrtkovej bezpečnostnej akcie policajní príslušníci skontrolovali na hraniciach s Maďarskom 1329 vozidiel a 1779 osôb. Kontrolu vykonávala polícia na vstupe na naše územie od Bratislavy po Štúrovo.

Snímka obrazovky 2024-10-18 o 16.29.05 Polícia sa opäť zamerala na nelegálnu migráciu, na maďarských hraniciach kontrolovali autá aj ľudí. Foto: FB/PZ SR

„Cieľom kontrol bolo odhaľovanie štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí na územie členských štátov EÚ vstúpili a zdržiavajú sa tam neoprávnene,“ spresnila hovorkyňa Prezídia PZ Zuzana Hrabovská.

Počas akcie kontrolovali policajti vytypované dopravné prostriedky, najmä dodávky a iné menšie nákladné vozidlá. V dôvodnom prípade aj ostatné vozidlá, v ktorých by mohli byť prepravovaní nelegálni migranti.

Zadržaný bol jeden štátny príslušník tretej krajiny, ktorý mal uložený zákaz vstupu do krajín schengenského priestoru.

Do akcie bolo priamo na kontrolných miestach nasadených 31 policajtov. V tomto roku, do 13. októbra, v rámci sekundárnej nelegálnej migrácie (tranzitná pozemná migrácia na západobalkánskej trase), zadržali policajti 30 nelegálnych migrantov. Za rovnaké obdobie v roku 2023 to bolo o niečo viac ako 43-tisíc nelegálnych migrantov.

(tasr)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok