Rodičia v Británii, ktorí nechcú deťom dovoliť konverznú terapiu, môžu byť kriminalizovaní

Britská vláda začiatkom tohto mesiaca zriadila nový Úrad pre rovnosť a príležitosti a informovala, že jednou z jeho kľúčových priorít bude „dosiahnutie úplného, inkluzívneho zákazu transkonverzných praktík“.

Wakefield by-election Britský premiér a líder labouristov Keir Starmer. Foto: Profimedia.sk

Sir Keir Starmer varoval Labouristickú stranu, že „transinkluzívny“ zákaz konverznej terapie môže kriminalizovať rodičov, ktorí nechcú, aby ich deti prešli rôznymi terapiami a operáciami slúžiacimi na zdegenerovanie ich pohlavného ústrojenstva.

Medzistranícka skupina poslancov, ako aj psychiatrov, psychológov, lekárov a konzultantov napísala predsedovi vlády, aby vyjadrila svoje vážne obavy z jeho návrhov.

Až 140 signatárov listu, medzi ktorými je aj Graham Stringer, vysokopostavený labouristický poslanec, a Dr. David Bell, bývalý riaditeľ centra Tavistock, však varuje, že ak sa takýto zákaz presadí, „čaká nás rýchla cesta ku kriminalizácii rodičov“.

Upozorňujú, že takáto legislatíva tiež predstavuje riziko stíhania terapeutov, ktorí bezpodmienečne nepotvrdia túžbu dieťaťa po „zmene“ pohlavia.

(mja)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok