Šimečka a Droba si vedia predstaviť spoluprácu PS a SaS aj po parlamentných voľbách

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba (SaS) a líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka si vedia predstaviť aj prípadnú povolebnú spoluprácu ich strán po voľbách do Národnej rady (NR) SR. Nateraz by do nich nešli ako koalícia.

Na snímke úradujúci primátor mesta Bratislava a kandidát na tento post Matúš Vallo (vpravo) oslavuje obhajobu primátorského mandátu po zverejnení predbežných neoficiálnych výsledkov vo volebnej centrále Teamu Bratislava v Bratislave v nedeľu 30. októbra 2022. Vľavo Juraj Droba a líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka (uprostred). Foto: Jaroslav Novák/TASR Na snímke úradujúci primátor mesta Bratislava a kandidát na tento post Matúš Vallo (vpravo) oslavuje obhajobu primátorského mandátu po zverejnení predbežných neoficiálnych výsledkov vo volebnej centrále Teamu Bratislava v Bratislave v nedeľu 30. októbra 2022. Vľavo Juraj Droba a líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka (uprostred). Foto: Jaroslav Novák/TASR

Spolu s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom (Team Bratislava, PS, SaS) skonštatovali, že ich spolupráca sa osvedčila práve v spojených komunálnych voľbách.

„Keď sme vraveli o tom, že to dáva dobrú nádej, základ pre spoluprácu na celonárodnej úrovni, nemysleli sme tým v tejto chvíli predvolebnú spoluprácu do volieb do NR SR. Mysleli sme tým spoluprácu po voľbách, napríklad. Ktovie, v akej konštelácii to bude,“ skonštatoval Šimečka.

Doterajšia spolupráca v komunále za posledné roky podľa neho i podľa Drobu dokázala, že ich vzťahy sú dobré, vedia v praxi fungovať. Hovoria o hodnotovej i programovej blízkosti.

Šéf BSK skonštatoval, že strany PS, Team Bratislava a SaS sa pred rokmi vzhľadom na blízkosť hodnotového nastavenia strán začnú spoluprácu na komunálnej úrovni a uvidia, čo ďalej. Spoluprácu vníma ako konštruktívnu. Verí, že to, čo spolu dokázali, budú vedieť posúvať aj ďalej.

Vallo doplnil, že bude držať palce SaS a PS aj vo voľbách do NR SR. Deklaroval však, že ak sa mu podarí zvíťaziť, bude sa naplno venovať mestu a riešeniu jeho problémov.

(tasr)


Ďalšie články