Sme kvír, ideme si po vaše deti! Skandovali účastníci LGBT pochodu v New Yorku

V meste New York počas LGBT pochodu kričali účastníci demonštrácie, že si „idú po vaše deti“. Video z akcie Drag Pride, ktorá sa v hlavnom meste USA konala minulý piatok, obletelo sociálne médiá. Komentoval ho aj Elon Musk.

„Je to skutočné?,“ zareagoval šéf sociálnej siete Twitter na príspevok Kanaďana Chrisa Elstona, ktorý pod menom Billboard Chris video zverejnil.

Klip z akcie, na ktorej vidno stovky pochodujúcich, vyvolal pobúrenie. Video davu, ktorého súčasťou boli muži v ženskom oblečení a sporo odeté ženy, zaznamenalo za menej ako deň 3 milióny zhliadnutí.

Podľa progresívnych komentátorov na sociálnej sieti išlo zo strany pochodujúcich o satiru. „Vysmievajú sa tým vyj***** čudákom, ktorí si myslia, že si ideme po ich deti. Zlí predátori, ktorí majú zálusk na vašich potomkov, o tom neskandujú na verejnosti,“ napísal jeden z používateľov na Twitteri.

Americkí konzervatívci mali iný názor. „Toto hnutie vymýva mozgy maloletým, ktorí si dávajú chirurgicky odstrániť prsia a kastrujú sa, čo prináša doláre multimilardovému priemyslu medicínskeho zneužívania detí.“ Na sociálnej sieti takto na kontroverzné video zareagovala republikánska kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová.

Konzervatívny aktivista Charlie Kirk zase k pochodu napísal: „Keď vám hovoria, kto sú, verte im.“

Podobnú „satiru“ zo strany LGBT aktivistov svet zažil aj pred dvoma rokmi. Gejský spevácky zbor v San Franciscu v júli 2021 zverejnil na YouTube video s pesničkou, ktorá má názov „Odkaz od homosexuálnej komunity“. Okrem „ideme si po vaše deti“ sa v nej spieva aj „premeníme (konvertujeme) vaše deti“. Text pokračuje so slovami „stane sa to pomaly, postupne, sotva si to všimnete“.

„[Vaše deti] si nájdu nových priateľov, nebude sa vám páčiť, kam v noci chodia. Znechutí vás, keď sa na internete začnú učiť všetky tie veci, čo ste pred nimi tajili,“ pokračuje pesnička.

Podobné vyjadrenia prichádzajú v čase, keď je v USA čoraz viac počuť kritické hlasy voči zavádzaniu LGBT agendy do škôl. V júni 2023 Spojené štáty napríklad zažili protest, počas ktorého moslimskí rodičia spolu s kresťanmi v štáte Maryland demonštrovali proti nemožnosti odhlásiť svoje deti z hodín, ktoré propagujú homosexualitu a transgenderizmus.

(dv)


Ďalšie články