Trenčín získal skalp vicemajstra, padli dve červené

TRENČÍN – Šieste kolo Niké ligy prinieslo ďalšie víťazstvo vo veľmi dobrej forme hrajúceho Trenčína. AS zdolal pod hradom Matúša Čáka vicemajstra z Dunajskej Stredy 1:0 (0:0), keď hral najprv presilovku.

V 14. minúte sa domáci celok dostal do tutovky. Kozlovský našiel z ľavej strany Kupusovića, ktorý v dobrej pozícii prestrelil Popovića, ale z bránkovej čiary loptu vykopol maďarský mládežnícky reprezentant Csinger. V 22. minúte Soaresa poslal na trávnik riskantným sklzom Risvanis a nasledoval priamy kop pre Trenčín z hranice pokutového územia.

Navyše Risvanis si za svoj zákrok vykoledoval červenú kartu, a tak domáci išli do takmer 70-minútového prečíslenia. V 42. minúte si Popović poradil s hlavičkou Bondarenka, keď vytiahol veľmi dobrý zákrok. V 44. minúte opäť dobre vyskočil Bondarenko, ale mieril len vedľa pravej tyče Popovićovej bránky.

V 49. minúte pred bránku nabiehal Soares, no v plnej rýchlosti pálil vysoko nad. V 65. minúte sa Kmeť odhodlal ku strele spoza 16-ky. Pozorný Popović loptu vyrazil na rohový kop. V 69. minúte Ibrahim našiel Kmeťa, ktorý sa oprel do strely a trafil presne k pravej tyči – 1:0. Popred gólmana hostí ešte tesne pred strelou prebehol Kozlovský a možno aj to bol dôvod Popovićovej neskoršej reakcie.

V 82. minúte na trávniku ostal po súboji s Ibrahimom ležať otrasený Herc. Ibrahim obdržal druhú žltú kartu v zápase a musel pod sprchy. Sily na trávniku sa vyrovnali. V tretej nadstavenej minúte kapitán AS Bariš delovkou opečiatkoval brvno Popovićovej bránky. Duel bol nadstavený o šesť minút. AS Trenčín získal tri veľmi cenné body s vicemajstrom z Dunajskej Stredy po výsledku 1:0.

(onlajny.eu)