FBI odhalila českého pedofila. Sadisticky zneužíval päťročnú dcéru, všetko dával na internet

child-abuse-6570086_1920 Ilustračné foto: Pexels

Krajský súd v Ústí nad Labem rieši prípad muža z Teplicka obžalovaného z vykonávania sexuálnych praktík na nevlastnej dcére. Podľa prokurátorky si všetko natáčal na mobil a zverejňoval na internete. Prípad odhalil americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý ho odovzdal kolegom v Česku. Mužovi hrozí až 18 rokov väzenia. Matka dievčaťa v pondelok na súde uviedla, že si nič podozrivé nevšimla.

Dievča podľa obžaloby muž obchytkával, hladil ju po tele, dával jej penis do ruky, na genitálie pripínal svorky, na bradavky jej lepil čiernu lepiacu pásku. Všetko si fotil, natáčal a zdieľal na takzvanom dark webe. Dievča malo v tom čase päť rokov. Znalkyňa z odboru toxikológie dnes na súde povedala, že v niektorých vzorkách jej vlasov sa našla látka, ktorú obsahujú lieky používané u dospelých na spanie alebo pri poruche sexuálnych funkcií. Tie užíval jej otčim. Obžalovaný tridsaťsedemročný Jaroslav Huspek povedal, že dievčaťu žiadne prášky vedome nedal.

Matka uviedla, že sa všetko dozvedela až od polície. K dievčaťu sa podľa nej Huspek správal pekne, žili ako rodina. Spolužitie bolo podľa ženy v poriadku, ale s partnerom súložila len raz do roka, vykonávanie sexuálnych praktík od nej nevyžadoval. K mužovi má dievča podľa jej matky pozitívny vzťah.

Znalci diagnostikovali Huspekovi pedofilný sadomasochizmus. Jeho pobyt na slobode je podľa nich nebezpečný a navrhujú mu aj ochranné sexuologické liečenie. Na súde povedal, že s dievčaťom nikdy nesúložil, nechcel jej ublížiť a svoj čin ľutuje. Znalkyňa v pondelok uviedla, že je šťastie, že dievča nemalo po požití liekov žiadne následky. Užívať ich môžu iba dospelí, a to na predpis. Podanie lieku dieťaťu môže viesť až k jeho smrti, uviedla znalkyňa.

Keďže výsluch ženy sa konal v neprítomnosti obžalovaného, súd mu musí najprv prehrať jej výpoveď. Potom prídu na rad listinné dôkazy a záverečné reči. Rozsudok by mohol padnúť tento týždeň.

(Echo24, lh)


Ďalšie články