Michelko: Do diskusií už nechám chodiť Suska alebo Kaliňáka, lebo ich ľudia robili trestné kódexy

Michelko: Do diskusií už nechám chodiť Suska alebo Kaliňáka, lebo ich ľudia robili trestné kódexy. Poslanec SNS to vyhlásil na margo nedeľňajšej diskusie s Máriou Kolíkovou o novele Trestného zákona. Počas diskusie niekoľkokrát priznal, že nedisponoval niektorými informáciami.

„Nebudem naďalej vyťahovať horúce zemiaky z pahreby. Lebo do tej debaty mal ísť buď Susko, minister spravodlivosti, alebo Kaliňák [pozn. red. minister obrany], ktorý je právnik a jeho tím a blízki ľudia robili na trestných kódexoch, alebo bol minimálne hlboko informovaný o tom, čo sa tam deje. Alebo Tibor Gašpar, ktorý robil celý ten špagát a robil všetky pozmeňujúce návrhy. My sme neboli celkom informovaní,“ uviedol poslanec o zvyšku poslaneckého klubu SNS.

(youtube)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac