Ministerstvo obrany pripravuje nové opatrenia na zatraktívnenie účasti mladých ľudí v aktívnych zálohách

Ministerstvo obrany pripravuje nové opatrenia na zatraktívnenie účasti mladých ľudí v aktívnych zálohách. Detaily zatiaľ nekonkretizovalo. O realizácii dobrovoľnej vojenskej prípravy v tomto roku nie je zatiaľ jednoznačne rozhodnuté.

„Za predpokladu, že budú pripravené zmeny v oblasti zatraktívnenia záloh prijaté a schválené vládou SR, ďalším krokom bude spracovanie a predloženie do legislatívneho procesu návrh zákonov, ktoré by mali umožniť realizáciu prijatých postupov,“ skonštatoval rezort.

Aktívne zálohy slúžia predovšetkým na prípravu na prípadný výkon mimoriadnej služby a plnenie úloh ozbrojených síl pri odstraňovaní následkov mimoriadnych udalostí. Záujem o zaradenie do záloh je dlhodobo nízky. Napríklad vlani sa prihlásilo iba 28 nových záujemcov.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok