Nabíjačky z plánu obnovy majú "menší časový sklz", uviedlo ministerstvo hospodárstva

Nabíjačky z plánu obnovy majú "menší časový sklz", dôvodom je veľký záujem. Uviedlo to ministerstvo hospodárstva, ktoré má do roku 2026 zabezpečiť vznik viac ako 3-tisíc nových verejných nabíjačiek. Meniť sa bude aj legislatíva.

Vyplýva to z uznesenia vlády, ktoré prijala na podporu automobilového priemyslu a rozvoja elektromobility. Okrem iných opatrení požaduje zmenu zákonov, ktoré by následne motivovali distribučné spoločnosti na investovanie do elektrickej siete.

Ďalší postup má v rukách rezort hospodárstva spolu s ministerstvom financií, ráta sa aj s vypracovaním konkrétnych legislatívnych návrhov. Na základe Plánu obnovy sú v súčasnosti vyhlásené dve výzvy zamerané na budovanie nabíjacích staníc.

(euractiv)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac