Krádeží v obchodných reťazcoch pribúda. Kedysi išlo o organizované skupiny, dnes o jednotlivcov

Počet krádeží v slovenskom maloobchode rastie. Zhodli sa na to oba obchodné zväzy, ale aj niektoré obchodné reťazce. Ľudia sa podľa nich v obchodoch sústreďujú pri krádežiach skôr na drahší tovar, ale v regiónoch sociálne slabších je predmetom krádeží aj lacnejší tovar dennej spotreby. Krádeží je podľa obchodníkov viac v mestách ako na vidieku.

01_Krajcovic_MZ Predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu Martin Krajčovič. Foto: Matúš Zajac

„Za posledné roky evidujeme mierne rastúci trend krádeží, závisí to však od konkrétneho obchodníka, typu prevádzky a ochranných opatrení. Z pohľadu tržieb ide o nízky pomer, avšak v prepočte na počet tovarov to nie je zanedbateľné číslo. Čo sa produktov týka, tak najväčším lákadlom je drahšie mäso, kozmetika či alkohol,“ uviedol predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO) Martin Krajčovič.

„Členovia Zväzu obchodu (ZO) SR evidujú stúpajúci trend krádeží na predajniach. V predchádzajúcich rokoch to boli krádeže tovaru, ktorý bol drahší a skôr luxusnejšej povahy, v súčasnosti sledujeme aj krádeže lacnejšieho tovaru dennej spotreby,“ priblížil zväz.

V regiónoch to má sociálny kontext


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami