Hokej-MS18: Slováci prehrali s Fínskom 0:4 . Všetky góly padli už v prvej tretine. Mužstvo Martina Dendisa predtým podľahlo americkým rovesníkom vysoko 0:9 a Lotyšsku 3:5.

V neúplnej tabuľke A-skupiny patrí mladým Slovákom posledné piate miesto bez zisku bodu so skóre 3:18. Posledný duel v skupine odohrajú v utorok proti Nórom (o 13.00). Prvé štyri tímy postúpia do štvrťfinále, posledný si zahrá o udržanie.

Domáci hokejisti išli do zápasu ako veľkí favoriti a svoju úlohu do bodky splnili. Prvý gól strelili v 7. minúte, keď po 18 sekundách potrestali vylúčenie Tomíka. Na 2:0 zvýšil už o 43 sekúnd neskôr Ruohonen a Slováci inkasovali do prvej prestávky ešte dvakrát. V 18. minúte využil ďalšiu presilovku Pikkarainen a na 4:0 zvýšil Saarelainen.

V úvode druhého dejstva poslal Ruohonen nešetrne na mantinel Kupca a toho museli odniesť z ľadu na nosidlách. Slováci si zahrali päťminútovú presilovku, no viac šancí v nej mali domáci hráči. V ďalších minútach pokračoval fínsky tlak, no zverenci trénera Dendisa zlepšili hru v defenzíve a ďalší gól nedostali. V ofenzíve im to však vôbec nešlo a Fíni ich po dvoch tretinách prestrieľali vysoko 27:8.

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej časti, Fíni tlačili, vypracovali si množstvo veľkých šancí, ale gól už nestrelili aj vďaka dobrému výkonu brankára Haronika.

(tasr)

Nové správy

Ulf Kristersson je otvorený tomu, aby povolil rozmiestnenie jadrových zbraní na území Švédska v čase vojny. „V tom najhoršom prípade musia byť demokratické krajiny v našej časti sveta nakoniec schopné brániť sa proti krajinám, ktoré nás môžu ohrozovať jadrovými zbraňami,“ povedal švédsky premiér.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Victoria Nulandová sa vyhýba odpovedi na otázku, či USA veria, že Ukrajina získa späť všetky svoje územia z roku 1991. Námestníčka ministra zahraničných vecí USA uviedla, že v súčasnosti je ťažké predpovedať, či je takáto forma víťazstva Ukrajiny možná.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Okolo mesta Vovčansk na hranici s Ruskom vybudovali opevnenia, ale bolo to náročné pre ruské bombardovanie, tvrdí Tamaz Gambarašvili, náčelník mestskej vojenskej správy.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Pôvodne som nemal ambíciu vstupovať do polemík o tom, ako má vyzerať politika, robil som si svoju prácu lekára, tvrdí Igor Bukovský s dôvetkom, že sa to zlomilo po tom, čo začal vnímať politickú aj mediálnu hystériu, ktorá odporovala zdravému rozumu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Japonsko ohlásili zavedenie online rezervačného systému na aktívnu sopku Fudži. S cieľom znížiť preťaženie na obľúbenej trase Jošida prefektúra Jamanaši plánuje obmedziť denný počet vstupov na štyritisíc ľudí. Každý z nich pri registrácii bude platiť v prepočte 12 eur.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Slovenský hokejový útočník Viliam Čacho je v pozícii čakateľa na štart na MS 2024, no vníma ju pokorne. „Mám za sebou dobrú sezónu v klube a teraz som rád, že som súčasť reprezentačného tímu. Prvoradé je, aby sa darilo mužstvu, no verím, že sa dostanem do hry,“ uviedol.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Sestra šéfa Hlasu Eva Pellegrini sa stala konateľkou obchodnej spoločnosti Hlas relations, ktorú založila a aj vlastní strana Petra Pellegriniho. Firme predtým šéfoval Patrik Krauspe, ktorý je v súčasnosti štátny tajomník rezortu vnútra.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ak sa chcú západné krajiny biť na bojisku za Ukrajinu, Rusko je na to pripravené, vyhlásil ruský minister zahraničných vecí. „Je to ich právo, ak to chcú na bojisku, bude to na bojisku,“ povedal Sergej Lavrov.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Menšinoví katalánski separatisti sa pokúsia vytvoriť regionálnu vládu podporujúcu nezávislosť od Španielska. Povedal to vodca katalánskych separatistov Carles Puigdemont napriek víkendovému neúspechu vo voľbách.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Krajiny Európskej únie schválili nariadenie o znížení emisií oxidu uhličitého z motorov ťažkých úžitkových vozidiel. Väčšina z nich predávaných v EÚ bude musieť byť od roku 2040 bez emisií. Slovensko hlasovalo proti prijatiu tohto právneho predpisu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

V utorňajšom hokejovom zápase Slovenska proti USA nastúpi do brány Samuel Hlavaj. Vystrieda tak Stanislava Škorvánka, ktorý v Ostrave chytal počas posledných dvoch zápasov Slovákov proti Nemcom a Kazachom.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ukrajinská armáda vymenila veliteľa síl v Charkovskej oblasti, kde ruská armáda v piatok začala novú ofenzívu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Prípad bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou na Vazovovej ulici v Bratislave si prevzala NAKA. Po vykonaní prvotných úkonov bude vyšetrovateľ tento skutok právne kvalifikovať.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Nórsky ropný a plynárenský gigant Equinor prevzal korunu najväčšieho dodávateľa energií pre Európu, ktorá kedysi patrila ruskému Gazpromu. Európa sa tak pri dodávkach plynu opäť spolieha najmä na jednu firmu, informuje Bloomberg.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Maďarská vláda chce presadiť uznesenie proti postupu poslancov maďarských opozičných strán v Európskom parlamente, pretože podľa bloku Fidesz-KDNP ohrozujú suverenitu Maďarska.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Vláda v stredu rozhodne o výstavbe nového jadrového bloku. Jadrový blok by mal byť vo vlastníctve štátu, tvrdí Robert Fico. Každý z existujúcich slovenských jadrových blokov má výkon približne 500 megawattov.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Chceme tam, kde sme schopní míňať, presúvať fondy z iných ministerstiev, aby niekto neplakal, že peniaze nestihol vyčerpať,“ povedal premiér Robert Fico po kontrolnom dni u ministerky hospodárstva na margo čerpania peňazí z eurofondov a plánu obnovy.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Rusko sa po dvoch rokoch sankcií naučilo opravovať motory západných lietadiel. Súkromná letecká spoločnosť S7 Technics zvládla komplexnú generálnu opravu motora CFM56, ktorý sa montuje do lietadiel Airbus A320 a Boeing 737.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Zamestnanci Vatikánskych múzeí začali pracovný spor pre údajne nespravodlivé a zlé podmienky na ich pracovisku, ktorý by mohol viesť až k žalobe proti administratíve pápeža Františka.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ukrajina plánuje v pondelok rekordný dovoz elektrickej energie z piatich európskych krajín vrátane Slovenska. Dôvodom sú značné škody na energetickej infraštruktúre po ruských útokoch, uviedlo tamojšie ministerstvo energetiky.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Arménska polícia zadržala desiatky ľudí, ktorí sa pokúšali zablokovať ulice v hlavnom meste Jerevan v rámci protestov proti plánom vlády na odstúpenie územia v prospech Azerbajdžanu. Ministerstvo vnútra potvrdilo, že celkovo bolo zadržaných 151 osôb.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Pre e-mailovú hrozbu súvisiacu so Slovenskou technickou univerzitou (STU) je momentálne neprejazdná Vazovova ulica v centre Bratislavy. Zasahuje tam mestská aj štátna polícia. Priestory školy aktuálne kontrolujú policajti. Informuje o tom bratislavská mestská polícia na sociálnej sieti.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ministertvo financií upustilo od novej dane na sladené mliečne nápoje, jogurtové nápoje a nápoje na rastlinnej báze. Odôvodňuje to dohodou s podnikateľmi. Návrh ministerstva vypúšťa aj daň na koncentrované balené látky, ktoré majú charakter liečiva a ktoré sa predávajú napríklad v lekárňach.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Protimonopolný úrad začal 3. mája správne konanie vo veci možnej kartelovej dohody obmedzujúcej súťaž medzi piatimi podnikateľmi v oblasti medicínskej laboratórnej diagnostiky. Informovala o tom hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Britská polícia obvinila troch mužov z napomáhania hongkonskej zahraničnej spravodajskej službe. Polícia uviedla, že hoci sú trestné činy spomínaných mužov znepokojujúce, pre verejnosť nepredstavujú väčšiu hrozbu. Ďalšie podrobnosti o obvineniach polícia neposkytla.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Členov strany AfD bude možné za určitých okolností sledovať či odpočúvať. Spolkový úrad na ochranu ústavy môže stranu zaradiť na zoznam podozrivých pravicovo-extrémistických organizácií, lebo jej odvolanie súd zamietol.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Británia plánuje vytvoriť rebríček národností podľa miery kriminality. Štátni tajomníci ministerstva vnútra by podľa novely zákona každoročne predkladali správu o štátnej príslušnosti, vízovom a azylovom štatúte každého odsúdeného páchateľa.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Arménska polícia informovala, že v Jerevane zadržala najmenej 88 demonštrantov, ktorí požadujú rezignáciu premiéra Nikolu Pašinjana.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Najvyšší súd vytýčil na 23. mája verejné zasadnutie, na ktorom má rozhodovať o dovolaní Richarda Šulku právoplatne odsúdeného na 25 rokov väzenia. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ruské jednotky majú v bojoch o mesto Vovčansk taktické úspechy, uvádza generálny štáb ukrajinskej armády vzhľadom na situáciu na fronte v Charkovskej oblasti, kde Rusi v piatok začali novú ofenzívu. Priznáva, že operačná situácia tam je zložitá a dynamicky sa mení.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Na Dunaji pri nábreží horí plavidlo prerobené na podnik. Zasahujú tam hasiči. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Na najmenej 15 stúpol počet obetí nedeľňajšieho útoku v ruskom meste Belgorod, v dôsledku ktorého sa zrútila časť bytovky. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Gruzínska polícia zadržala najmenej 20 ľudí počas demonštrácií proti návrhu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu. Medzi nimi sú aj dvaja Američania a jeden Rus.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Na západe Kanady sa rozhoreli prvé veľké lesné požiare tejto sezóny. Úrady v Britskej Kolumbii museli pre ne už evakuovať tisíce ľudí a obyvateľov varovali pred zlou kvalitou vzduchu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Počet obetí víkendových povodní a zosuvov studenej lávy zo sopky na západe Indonézie stúpol na 41, ďalších 17 ľudí je nezvestných, uviedol predstaviteľ tamojšieho úradu pre zvládanie katastrof.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Poľsko vyčlení vyše 370 miliónov dolárov na modernizáciu plota na hranici s Bieloruskom, oznámil námestník ministra národnej obrany Cezary Tomczyk. Na projekte podľa neho pracuje tím poľských inžinierov a zamestnancov Sliezskej technickej univerzity.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Predstaviteľka AfD v Dolnom Sasku Marie-Thérèse Kaiserová bola odsúdená za „podnecovanie k nenávisti“ po tom, čo zverejnila oficiálne vládne štatistiky o kriminalite afganských migrantov.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ukrajinský dronový útok spôsobil požiar elektrickej rozvodne v ruskej Lipeckej oblasti, tvrdí tamojší gubernátor Igor Artamonov. Nálet bezpilotných lietadiel hlásili aj predstavitelia Belgorodskej a Kurskej oblasti.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Litva: V prezidentských voľbách nezískal ani jeden kandidát nadpolovičnú väčšinu hlasov, úradujúci prezident Gitanas Nauséda a premiérka Ingrid Šimonyté sa tak stretnú v druhom kole 26. mája.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Izraelská taktika v Pásme Gazy spôsobila veľký počet civilných obetí, no nedokázala neutralizovať vodcov hnutia Hamas. Uviedol to americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v rozhovore pre televízie CBS a NBC.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok
Nahrávam...
Ďalšie články