Význam Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika je podľa prezidentky Čaputovej zásadný pre bezpečnosť Slovenska

Význam Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika je podľa prezidentky Čaputovej zásadný pre bezpečnosť Slovenska. Hlava štátu to uviedla na sociálnej sieti po návšteve inštitúcie. Okrem vedomostí a skúseností pomáha študentom podľa nej spoluformovať charakter.

444483952_1005754387574597_9023398471024940367_n Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

„Akadémia neponúka svojim študentom iba vedomosti a najnovšie skúsenosti – počas štúdia pomáha spoluformovať aj charakter budúcich vojakov. Tu sa učia lojalite, odvahe a oddanosti k demokratickým hodnotám, ktoré tvoria základ nášho štátu,“ zdôraznila hlava štátu. Podotkla, že na AOS sa vzdelávajú budúci dôstojníci a profesionálni vojaci si tam zdokonaľujú svoje schopnosti.

(tasr)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac