Mesto dočasne uzavrie frekventovaný podchod pre peších aj cyklistov

Mesto dočasne uzavrie frekventovaný podchod pre peších aj cyklistov Podchod pod Rondlom v Žiline. Foto: Mesto Žilina

ŽILINA – Mesto Žilina oznámilo dočasné uzavretie podchodu pod Rondlom. Dôvodom je vykonávanie nadmerných prašných prác súvisiacich s revitalizáciou podchodu.

Podchod pre peších a cyklistov vedúci popod okružnú križovatku Rondel v Žiline sa dočkal obnovy. Žilinská radnica ešte v máji začala so stavebnými prácami, ktoré by mali trvať do septembra. Rekonštrukcia podchodu spájajúceho centrum mesta s mestskou časťou Závodie a sídliskom Hájik bola dlhodobo diskutovanou témou.

„Pred dvoma rokmi schválilo žilinské mestské zastupiteľstvo financie na jeho čiastočnú obnovu, no vzhľadom na to, že ide o významný mestský ťah, ktorí využívajú denne desiatky chodcov a cyklistov, rozhodli sme sa pre komplexnejšiu modernizáciu,“ priblížil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Aktuálnu dočasnú uzáveru podchodu pod Rondlom avizovalo mesto v nasledujúcich termínoch:

Od pondelka 10. júna od 20:00 do utorka 11. júna do 5:00.

Od utorka 11. júna od 20:00 do stredy 12. júna do 5:00.

Od stredy 12. júna od 20:00 do štvrtka 13. júna do 5:00.

(Mesto Žilina)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...