V Banskej Bystrici ďalšia smrť na železnici. Tento týždeň už druhá

Vlak Nešťastia na železnici sú z pravidla s fatálnymi následkami. Foto: ŽSR

BANSKÁ BYSTRICA – V mestskej časti Radvaň zrazil a zabil v sobotu neznámeho muža vlak. Ten údajne vybehol na koľajisko z kríkov a strojvodca už nemal šancu použiť rýchlobrzdu. Je to už druhé takéto nešťastie v Banskej Bystrici v priebehu jediného týždňa.

Podľa svedkov vbehol muž pod vlak priamo z kríkov. Rušňovodič nemal šancu vôbec zareagovať. Uviedla to v reportáži Televízia JOJ.

„Osoba, ktorej totožnosť je neznáma, utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Príslušník nariadil vykonať súdnu pitvu a prípad je v štádiu vyšetrovania,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Po nešťastí vylúčili vlakovú dopravu na tomto úseku asi na 90 minút. Cestujúcich odviezla náhradná doprava – autobus.

Začiatkom týždňa v Banskej Bystrici usmrtil vlak iného človeka, ktorý v koľajisku bez pohybu ležal. Policajti stále nevedia zistiť, kto bol vlastne obeťou spomenutého incidentu.

V oboch prípadoch sa bude vyšetrovať, či išlo len o nešťastnú udalosť, alebo mohol byť príčinou nešťastí aj alkohol, prípadne samovražedné úmysly.

(noviny.sk)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...