V Banskej Bystrici ďalšia smrť na železnici. Tento týždeň už druhá

BANSKÁ BYSTRICA – V mestskej časti Radvaň zrazil a zabil v sobotu neznámeho muža vlak. Ten údajne vybehol na koľajisko z kríkov a strojvodca už nemal šancu použiť rýchlobrzdu. Je to už druhé takéto nešťastie v Banskej Bystrici v priebehu jediného týždňa.

Vlak Ilustračný záber. Foto: ŽSR

Podľa svedkov vbehol muž pod vlak priamo z kríkov. Rušňovodič nemal šancu vôbec zareagovať. Uviedla to v reportáži Televízia JOJ.

„Osoba, ktorej totožnosť je neznáma, utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Príslušník nariadil vykonať súdnu pitvu a prípad je v štádiu vyšetrovania,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Po nešťastí vylúčili vlakovú dopravu na tomto úseku asi na 90 minút. Cestujúcich odviezla náhradná doprava – autobus.

Začiatkom týždňa v Banskej Bystrici usmrtil vlak iného človeka, ktorý v koľajisku bez pohybu ležal. Policajti stále nevedia zistiť, kto bol vlastne obeťou spomenutého incidentu.

V oboch prípadoch sa bude vyšetrovať, či išlo len o nešťastnú udalosť, alebo mohol byť príčinou nešťastí aj alkohol, prípadne samovražedné úmysly.

(noviny.sk)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok