Budovu mestského úradu v Lučenci predajú za 1,5 milióna eur

Budova, v ktorej donedávna sídlil Mestský úrad Lučenec Foto: Branislav Caban

LUČENEC – Administratívnu budovu na Novohradskej ulici v centre Lučenca, v ktorej od konca 90. rokov sídlil Mestský úrad (MsÚ) Lučenec, odkúpila spoločnosť SAD Lučenec.

Pre TASR to potvrdila Eva Kopecká, hovorkyňa Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, ktorá objekt predávala formou obchodnej verejnej súťaže. SAD Lučenec bola v rámci súťaže jediným navrhovateľom na kúpu bývalého mestského úradu.

„Víťaz obchodnej verejnej súťaže predložil najvyššiu kúpnu cenu vo výške 1 507 000 eur. Katastrálny odbor Okresného úradu Lučenec povolil vklad vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam, ktorých predaj bol predmetom obchodnej verejnej súťaže,“ uviedla Kopecká.

Administratívnu budovu v centre Lučenca, v ktorej desaťročia sídlil MsÚ Lučenec, dlhodobo vlastnila UK, samospráva mala objekt v prenájme.

Univerzita začiatkom roka pre TASR skonštatovala, že objekt nevyužíva na svoje potreby a je v technickom stave, ktorý si vyžaduje investície.

Budovu sa preto rozhodla predať, získané finančné prostriedky chce využiť na majetok, ktorý slúži jej potrebám či potrebám poslucháčov.

Samospráva sa v súvislosti s predajom jej doterajšieho sídla v prvých mesiacoch tohto roka presťahovala na nové adresy a po novom úraduje na dvoch miestach. Do budovy Okresného úradu Lučenec na Námestí republiky v centre Lučenca mesto presunulo pracoviská MsÚ, ktoré verejnosť využíva najčastejšie.

Pracoviská, ktoré občania navštevujú len sporadicky, boli presťahované do objektu na Fiľakovskej ceste 287.

Dlhodobým cieľom štátnej správy a miestnej samosprávy je vytvoriť v priestoroch Okresného úradu Lučenec spoločnú úradovňu mestského a okresného úradu. Projekt rekonštrukcie budovy pripravuje Ministerstvo vnútra SR.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...