Volebná účasť na Gemeri bola nízka

voľby Ilustračná snímka. Foto: Daniel Stehlík/TASR

GEMER – V okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava bola účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu nízka. Na Gemeri v priemere nepresiahla 25 percent, v okrese Revúca bola najnižšia v rámci Slovenska.

Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb zverejnených Štatistickým úradom SR.

Najvyššia volebná účasť na Gemeri bola v okrese Rimavská Sobota, kde sa na voľbách do europarlamentu zúčastnilo 25,48 percenta voličov.

V rámci okresu zvíťazila strana Aliancia s takmer 25 percentami hlasov, nasledoval Smer-SD so ziskom viac ako 23 percent. V okresnom meste pred stranou Smer-SD (25,01 percenta) zvíťazila strana Progresívne Slovensko (PS) (25,67 percenta).

V okrese Revúca bola účasť najnižšia spomedzi všetkých okresov Slovenska, odovzdať svoj hlas prišlo 22,5 percenta voličov.

V obci Leváre však zaznamenali vyše 70-percentnú účasť, naopak napríklad v meste Jelšava prišlo len približne 10 percent voličov. Najviac hlasov v rámci okresu získala strana Smer-SD, ktorú volilo 30,58 percenta voličov.

V rožňavskom okrese tesne zvíťazila strana Smer-SD so ziskom 21,62 percenta hlasov, druhé skončilo PS, ktoré oslovilo 21,59 percenta voličov.

Volebná účasť v okrese dosiahla 24,31 percenta, najvyššia bola v obciach Stratená, Silická Brezovica a Dedinky.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...