Silný prúd rieky strhol Alžbetku, ktorá sa hrala na brehu Hrona. Pomôcť jej už nedokázali

ppohorela,utopena Ilustračné foto: Mário Kaprálik

POHORELÁ – Obrovská tragédia na Horehroní. Malé dievčatko strhol silný prúd. Pomôcť už jej nedokázali.

O tragédii informovala TV Joj, podľa ktorej prišlo k nešťastiu v obci Pohorelá (okr. Brezno). Iba 6-ročná Alžbetka sa hrala na brehu rieky Hron a nešťastne spadla do vody. Mŕtve telo dievčatka našli za obcou hasiči, ktorí na Hron vyšli na člne.

To, že niečo nie je v poriadku, si rodičia všimli údajne až po hodine a začali ju hľadať. „Keď spadla, nikto nebol vonku. Naši chlapci boli hľadať, aj my sme boli na lúkach,“ povedala pre televíziu obyvateľka Pohorelej.

Ako spadlo dievčatko do vody, doteraz známe nie je, našli ju niekoľko kilometrov za obcou. „Telo dievčatka bolo nájdené na hladine rieky Hron, kde bolo zachytené na konároch visiacich nad riekou,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Tragédiu polícia vyšetruje.

(red)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...