Moldavské letisko odmietlo lietadlo vezúce proruských politikov

Moldavské letisko odmietlo lietadlo vezúce proruských politikov. Let bol presmerovaný do rumunskej metropoly Bukurešť. Prostredníctvom sociálnej siete Telegram o incidente informovala moldavská proruská poslankyňa Marina Tauberová.

„Kišiňovské letisko odmietlo nechať pristáť let z Moskvy cez Jerevan vezúci účastníkov valného zhromaždenia opozičného bloku Victorie (Víťazstvo). Lietadlo presmerovali do Bukurešti,“ uviedla Tauberová.

Moldavský letecký úrad v piatok prostredníctvom sociálnej siete Facebook uviedol, že dôvodom presmerovania letu bolo nesplnenie si zákonnej povinnosti zo strany nízkonákladového leteckého dopravcu FlyOne. Zákon si vyžaduje nahlásenie plánovanej zmeny plánu letu aspoň tri dni vopred.

Pristátie lietadla so 174 cestujúcimi na palube na rumunskom letisku Otopeni neďaleko Bukurešti pre AFP potvrdil aj nemenovaný zdroj, podľa ktorého stroj pristál v piatok ráno. Na jeho palube sa údajne nachádzať bomba, po jeho kontrole stroja sa však hrozba ukázala ako neopodstatnená, uviedol nemenovaný zdroj.

(tasr, afp)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok