Najmenej päť turistov už zomrelo v Grécku, medzi nimi aj moderátor televízie

Najmenej päť turistov už zomrelo v Grécku, medzi nimi aj moderátor televízie. Niekoľko ďalších ľudí je nezvestných. Všetci turisti, ktorí zomreli alebo sú nezvestní, majú viac než 55 rokov.

Ilustračná fotografia. Foto: pixabay

Podľa gréckych médií sa niektoré z obetí vydali von do tepla krátko po tom, čo zjedli obed a vypili nejaký alkohol. Iní zase nemali mapu či smartfón, alebo sa nachádzali v ťažko dostupnom teréne. Grécky kardiológ Thomas Giannoulis pritom upozornil na to, že mnohí turisti podceňujú prechádzku na priamom slnku a negatívny vplyv na ich organizmus.

Grécko pritom aktuálne sužuje mimoriadne teplé počasie, počas prvého júnové týždňa teplomery atakovali 43 stupňov Celzia. V čase horúčav sa tak zvyšuje riziko dehydratácie či prehriatia organizmu. „Toto nebezpečenstvo stúpa s vekom osoby,“ upozornil Giannoulis.

(tasr, dpa)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok