Hypotéky do konca roka ešte podľa analytikov zlacnejú. S úverom však nečakajte

Bankári z Frankfurtu naposledy znížili úroky v roku 2016. Odvtedy sa dlhé roky pohybovali okolo nuly, no od roku 2022 ich ECB kvôli rekordne vysokej inflácii musela korigovať. Kľúčová sadzba pre hlavné refinančné operácie sa tak v septembri 2023 vyšvihla až na 4,5 percenta a tam sa v podstate drží.

Podľa vyjadrení analytikov bude inštitúcia opatrná. Predpokladajú však, že do konca roka ešte sadzby zníži, a to v niekoľkých krokoch. Sumárne by to nemalo byť viac ako o jedno percento. Naplnenie tejto predikcie by mohlo priniesť odpovede na to, či sa dočkáme aj lacnejších hypoték a rastu akciových trhov.

Viac sa dozviete v článku:


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok