Polícia v Grécku zadržala 13 ľudí, ktorí zrejme podpálili les na ostrove Hydra

Polícia v Grécku zadržala 13 ľudí, ktorí zrejme podpálili les na ostrove Hydra. Požiar údajne vznikol kvôli odpáleniu zábavnej pyrotechniky z jachty.

Ako poznamenala agentúra AFP, v Grécku vypukli v poslednom období desiatky lesných požiarov, ktoré si tento týždeň vyžiadali aj najmenej jedného mŕtveho.

Najnovší požiar „spôsobil ohňostroj odpálený z člna“. Zapálil a zničil jediný borovicový les na ostrove Hydra. Horelo totiž na mieste, ktoré je ťažko dostupné a nevedie k nemu žiadna cesta, informoval hasičský tím z ostrova Hydra na Facebooku.

Trinásť ľudí, ktorí boli zadržaní a sú podozriví zo zapríčinenia tohto požiaru, predvedú v nedeľu prokurátora, uvádza sa vo vyhlásení hasičskej služby. O totožnosti podozrivých nie sú známe žiadne podrobnosti.

Vzhľadom na to, že Grécko sprísnilo tresty za podpaľačstvo, páchateľom teraz hrozí až 20 rokov väzenia a pokuty až do 200.000 eur.

(tasr, afp)


Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok