Kovačič tvárou DVTV nebude. Spochybnil morálny profil Frindta

68534205_10162120028845593_416584425820651520_n Michal Kovačič. Foto: FB/Michal Kovačič

Exmoderátor Markízy Michal Kovačič nebude novou tvárou DVTV. Odmietol tak dohady, ktoré začali po jeho stretnutí s jedným zo zakladateľov televízie Martinom Veselovským.

Slovenskú redakciu českej internetovej televízie má viesť bývalý moderátor RTVS Miroslav Frindt. „Naše novinárske príbehy sú diametrálne odlišné,“ povedal na jeho adresu Kovačič v podcaste Dobré ráno SME.

„Keď som pred 17 rokmi musel odísť z vtedajšej STV, Miro tam ostal. Keď pred šiestimi rokmi za Jaroslava Rezníka odchádzala moja manželka – lebo musela –, Miro tam ostal,“ rekapituloval bývalý moderátor politickej diskusnej relácie Na telo. Podľa svojich slov chce do budúcna pracovať s ľuďmi, ktorí sa v čase morálnej dilemy „neohnú“.

Špekulovalo sa o tom, že okrem Kovačiča by mohla byť tvárou televízie aj Jana Krescanko Dibáková, ktorá moderovala reláciu TV Joj na hrane. Nad jej angažovaním však, na rozdiel od Kovačiča, stále visí otáznik. S Frindtom by sa podľa vlastných slov mala nezáväzne stretnúť.

Televízia by mala podľa Frindta začať vysielanie v polovici júla alebo na začiatku augusta. Ponúkať bude exkluzívne rozhovory vrátane vládnych politikov Roberta Fica či Roberta Kaliňáka, ak prijmú pozvanie, povedal Frindt portálu sme.sk.

DVTV ponúka internetové predplatné, vydáva aj časopisy. Od svojho vzniku v roku 2014 až do roku 2022 svoj obsah dodávala pre denník aktualne.cz. Tvárami televízie sú moderátori Martin Veselovský a Daniela Drtinová, ktorí v minulosti pracovali pre Českú televíziu.

(tod)


Ďalšie články
121 dní do volieb v USA. Trump by mal obnoviť jadrové testy, vyzývajú jeho poradcovia

121 dní do volieb v USA. Trump by mal obnoviť jadrové testy, vyzývajú jeho poradcovia

Niektorí prívrženci republikánskeho favorita Donalda Trumpa navrhujú, aby USA obnovili podzemné jadrové testy, odvolávajú sa totiž na obavy z Číny, Ruska, Severnej Kórey či Iránu, ktoré rozvíjajú svoje jadrové programy. Ak sa Trump po novembrových prezidentských voľbách vráti do Bieleho domu, Washington „by mal prvýkrát od roku 1992 otestovať spoľahlivosť...
Progresívci ako líder opozície sú darom pre Fica, jeho valec tak nemusí mať zábrany

Progresívci ako líder opozície sú darom pre Fica, jeho valec tak nemusí mať zábrany

Jeden z najväčších omylov, ktoré sa v našej šialenej dobe stali široko zdieľanou dogmatikou, spočíva vo viere, že Progresívne Slovensko je hlavným súperom vlády Roberta Fica. Táto ideologicky radikálna strana je pre stranu Smer v skutočnosti kotvou, ktorá mu zabezpečuje bezpečie dlhodobého a neohrozeného vládnutia. V tábore voličov bývalej...