Najmenej 16 ľudí zahynulo a viac ako 50 utrpelo zranenia pri sobotňajšom izraelskom útoku

Najmenej 16 ľudí zahynulo a viac ako 50 utrpelo zranenia pri sobotňajšom izraelskom útoku na školu poskytujúcu úkryt pre vysídlené palestínske rodiny, tvrdí tamojšie ministerstvo zdravotníctva a palestínsku agentúru Wafa. Tieto informácie nebolo možné bezprostredne overiť.

Izraelská armáda uviedla, že ich preveruje. Neskôr oznámila, cieľom jej náletu boli militanti pohybujúci sa v blízkosti školy prevádzkovanej Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA).

Civilná pohotovostná služba v Pásme Gazy vo vyhlásení konštatovala, že počet mŕtvych sa môže zvýšiť, pretože mnohí zranení — väčšinou deti a ženy — sú v kritickom stave. Útok na školu podľa nej ukázal, že žiadne miesto v tejto enkláve nie je bezpečné pre rodiny, ktoré musia opustiť svoje domy a hľadajú úkryt.

Nusajrát, jeden z ôsmich utečeneckých táborov v Pásme Gazy, bol v sobotu terčom intenzívneho bombardovania izraelskej armády. Predchádzajúci nálet na budovu v tábore zabil podľa zdravotníkov najmenej desať ľudí, mnoho ďalších osôb bolo zranených.

(tasr, reuters)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok