Skupina Patrioti za Európu sa zrejme chystá absorbovať skupinu Identita a demokracia v Európskom parlamente

Skupina Patrioti za Európu sa zrejme chystá absorbovať skupinu Identita a demokracia v Európskom parlamente. Fúzia by mala byť dokončená 8. júla, tvrdí maďarská europoslankyňa Kinga Gálová.

Tento krok by posilnil novovznikajúci pravicový blok maďarského premiéra Viktora Orbána a českého expremiéra Andreja Babiša.

Gálová vyhlásila, že cieľom je stať sa najsilnejšou pravicovou skupinou v Európskom parlamente, ktorá prináša skutočné zmeny. Zdôraznila, že Európania volili zmenu a blok chce rešpektovať vôľu väčšiny európskych občanov.

Frakciu Patrioti pre Európu zložili maďarský Fidesz, rakúska FPÖ a české ANO. Čoskoro by sa malo pridať viac strán vrátane francúzskeho Rassemblement National (RN) Marine Le Penovej.

RN, ktoré by bolo najväčším prírastkom pre skupinu, zatiaľ oficiálne nepotvrdilo svoje členstvo, ale očakáva sa, že povedie fúziu po skončení predčasných volieb vo Francúzsku.

(brussels signal)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok