Ak sa potvrdí policajné násilie v Košiciach, policajti budú trestne stíhaní, potvrdil rezort vnútra

Ak sa potvrdí policajné násilie v Košiciach, policajti budú trestne stíhaní a pôjdu do civilu, potvrdilo ministerstvo vnútra. Prebieha vyšetrovanie a prípadom sa zaoberá Úrad inšpekčnej služby. Opozícia avizovala poslanecký prieskum.

„Vyšetrovanie inšpekcie pokračuje, a preto tu momentálne nie je priestor na predčasné politické závery opozície z PS a SaS,“ odkázal hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann s tým, že o situácii bude hovoriť minister Matúš Šutaj Eštok s funkcionármi Policajného zboru.

Policajti mali 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedziť na slobode jedného muža. K nezákonnej brutalite zo strany viacerých policajtov malo dôjsť pri jeho vypočúvaní na obvodnom oddelení Košice – Staré Mesto na Pribinovej ulici. Muž mal utrpieť viaceré zranenia.

(tasr)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok