Primátor Kyjeva Vitalij Kličko vyhlásil 9. júl za deň smútku

Primátor Kyjeva Vitalij Kličko vyhlásil 9. júl za deň smútku za najmenej 22 obetí raketových útokov na ukrajinskú metropolu, ktoré podnikla ruská armáda. V New Yorku mimoriadne zasadne Bezpečnostná rada Organizácie spojených národov.

Snímka obrazovky 2024-07-08 o 13.14.24 Zasiahnutá detská nemocnica v Kyjeve. Foto: TASR/AP

V utorok spustia v Kyjeve vlajky na budovách mestskej správy na pol žrde, zakázané budú všetky zábavné podujatia. Pri útokoch, ktoré Rusko podniklo v rôznych mestách Ukrajiny, prišlo o život najmenej 36 ľudí a ďalších viac ako 100 ich bolo ranených.

V Kyjeve dostala zásah najväčšia detská nemocnica na Ukrajine, pričom tam zahynuli dvaja dospelí, z toho jedna lekárka. Sedem detí v nemocnici bolo zranených. Počas útoku na Kyjev bolo v inej štvrti zasiahnuté menšie zdravotné stredisko.

Primátor Kličko v pondelok popoludní informoval, že počas raketových útokov utrpelo zranenia rôznej závažnosti najmenej 72 ľudí. Záchranné práce po zásahu rakiet alebo dopade ich úlomkov popoludní pokračovali v troch štvrtiach Kyjeva.

(tasr)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok