Ukrajina je spokojná s výsledkami summitu NATO, tvrdí Jermak

Ukrajina je spokojná s výsledkami samitu NATO, tvrdí Jermak. Vo Washingtone dostala prísľub "nezvratnej cesty" k členstvu v tomto obrannom zoskupení.

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak sa tiež vyslovil v prospech myšlienky, aby ďalším krokom bola oficiálna pozvánka Ukrajiny na vstup do NATO.

Lídri členských štátov – rovnako ako na vlaňajšom summite vo Vilniuse – zopakovali, že Aliancia bude môcť Ukrajinu pozvať, keď sa na tom spojenci dohodnú a ašpirujúca krajina splní určité podmienky.

Ukrajine bola na summite vo Washingtone prisľúbená vojenská pomoc na budúci rok vo výške najmenej 40 miliárd eur. NATO zároveň privítalo pokrok, ktorý Ukrajina od schôdzky vo Vilniuse učinila v súvislosti s vyžadovanými reformami v oblastiach demokracie, ekonomiky a bezpečnosti

„Keďže Ukrajina pokračuje v tejto dôležitej práci, budeme ju naďalej podporovať na jej nezvratnej ceste k plnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré vzišlo z washingtonského summitu.

(tasr, reuters)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok