Banskobystrickí policajti zadržali podozrivých, ktorí mali okradnúť muža a bodnúť ho do hrudníka

Páchatelia okradli staršieho 57-ročného muža v sobotu (13. júla), pričom ho pri útoku bodli do hrudníka. Muž následne upadol do bezvedomia. 

452932681_796628885994886_1457491037535267894_n Podozrivý ukazuje vyšetrovateľom miesto, kde po lúpeži odhodil tašku s osobnými dokladmi. Foto: FB Polícia SR- Banskobystrický kraj

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, poškodenému pri krádeži odcudzili mobil, finančnú hotovosť a platobnú kartu. 

„Kriminalisti OR PZ v Banskej Bystrici už o niekoľko dní zadržali dvojicu podozrivých. Muža vo veku 44 rokov a 28 ročnú ženu, oboch z Banskej Bystrice,“ dodáva.

Podozriví boli obvinení a na verdikt čakajú vo vyšetrovacej väzbe. Odsedieť si môžu až dvanásť rokov za mrežami.

(kol)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac