Člen AfD nemôže pre členstvo v strane miništrovať, žaluje kňaza

Kňaz Ralf Dunker informoval začiatkom júla člena strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Julian-Berta Schäfera, že už nemôže pôsobiť ako dobrovoľník pre farnosť sv. Františka z Assisi v Hamme. Ten ho pre to žaluje. Portál Catholic News Agency informoval, že Schäfer pôsobil vo farnosti štyri roky ako organista a miništrant.

“Toto vylúčenie mojej osoby nie je len porušenie mojich práv ako veriaceho ale aj zrada princípov tolerancie a rešpektu, ktoré Cirkev hlása,“ uviedol na sociálnej sieti Schäfer.

Ďalej informoval, že právnik, ktorý pracuje pre AfD, podal žalobu na kňaza Dunkera za porušenie jeho práv.

Arcidiecéza v Paderborne sa kňaza zastala: „Na základe vyhlásenia Nemeckej biskupskej konferencie (…) je opodstatnené informovať aktívneho funkcionára AfD, že nemôže vykonávať dobrovoľnícku funkciu v katolíckej farnosti.“

Schäfer už štyri roky pôsobí ako správca kancelárie AfD na magistráte mesta Hamm v severozápadnom Nemecku.

(lh)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac