V obci Bošáca nefunguje elektrina. Obyvatelia trpia, pre teplo sa im kazia potraviny

Distribučná spoločnosť robí údržbu siete a inštaluje novú technológiu. V dôsledku toho sú väčšinu dňa miestni bez energie, zatiaľ čo je vonku horúco a jedlo vo vypnutých chladničkách sa im kazí.  

elektromer Ilustračné foto, elektromer Foto: Roman Hanc/tasr

Ako informuje obec na svojej webovej stránke, plánované odstávky elektrickej energie začali od 17. júla v čase od 7:30 do 18:00. Podľa portálu RTVS sú miestni rozčúlení a pýtajú sa, prečo nemôžu elektrikári robiť revíziu vedenia v chladnejších mesiacoch. Okrem toho, že majú zatvorenú lekáreň, poštu či úrad, chladničky im nefungujú a jedlo v nich sa kazí.

„Keby to robili na jeseň, ale nie teraz, keď je také veľké teplo. Veru, včera som musela vyhodiť mäso,“ konštatuje miestna obyvateľka. 

Podľa starostky obce sa s tým nedá nič robiť. U správcu siete sa pokúšali vyjednať iný termín rekonštrukcie, ale keďže majú dosť práce, nabúralo by im to celý harmonogram.

„Nie je možné vylúčiť z neho celé ročné obdobia, napríklad leto, kvôli vyšším teplotám, či zimu kvôli kúreniu a podobne,“ informuje pre portál z komunikačného oddelenia Západoslovenskej distribučnej spoločnosti Peter Bednár.

(kol)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac