Ukrajina momentálne nemusí znižovať odvodový vek, ubezpečil rezort obrany

V súčasnosti nie je naliehavo potrebné znížiť mobilizačný vek pre ukrajinskú armádu, povedal hovorca ministerstva obrany Dmytro Lazutkin v rozhovore pre portál New Voice of Ukraine. Tempo mobilizácie sa vďaka aktualizácii údajov zvýšilo, dodal.

Ukrajinská armáda má ïalšiu jednotku zloženú z Rusov

„Najdôležitejšie je nestratiť toto tempo a zabezpečiť, aby skutočne prebiehal systematický nábor. Svoje údaje si aktualizovalo 4,6 milióna osôb povinných vojenskou službou. Už to ukazuje, že máme základňu, s ktorou môžeme pracovať,“ povedal Lazutkin.

Zdôraznil, že počet ľudí, ktorí aktualizovali svoje údaje o vojenskej registrácii, je oveľa vyšší, ako sú momentálne potreby armády. „V súčasnosti nie je naliehavo potrebné znižovať mobilizačný vek. Situácia vo vojne však závisí od mnohých faktorov a môže sa zmeniť. Momentálne takúto potrebu nevidíme,“ vysvetlil hovorca.

(sab)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac