Taxikári v Žiline krachujú, všetky zákazky im kradne Bolt

S problémom sa taxikári obracajú na ministerstvo dopravy. Spisujú petíciu na zmenu zákona o taxislužbách. Ak im nevyhovejú, hrozia blokádou mesta. 

rsz_foto_2-1024x536 Taxík Bolt. Foto: bolt.eu

Ako píše portál zilinak.sk, taxislužba Bolt sa v Žilinskom kraji rozrástla a preferuje ju čoraz viac zákazníkov. Doplácajú na to hlavne miestni taxikári, ktorí sú neraz nútení hľadať si prácu v zahraničí. 

Žiadajú preto znížiť počet vydaných koncesií s ohľadom na počet obyvateľov mesta, ako aj ich lokalizáciu, ktorá zabráni, aby napríklad vodič s koncesiou z Bratislavského kraja mohol jazdiť v Žilinskom kraji. 

V závere žiadajú tiež, aby služby nemohol prevádzkovať nikto na vozidle so zahraničnou poznávacou značkou. „Ak tu chce ukrajinský občan alebo občan iného štátu robiť taxislužbu, musí spĺňať kritériá ako je karta vozidla taxislužby, psychologické vyšetrenie, zdravotná prehliadka,“ píše Michal Jasenák z MJ TAXI.

Ďalej dodal, že  ak im nebude vyhovené ani po tejto petícii, budú blokovať všetky mestá na Slovensku a keď to nepomôže, tak pôjdu na úrad vlády.

(kol)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac