Putin pricestoval do Čečenska prvýkrát od roku 2011. Kadyrov sľúbil "nabitý program"

Ruský prezident priletel večer do Čečenska. Do tejto severokaukazskej ruskej republiky zavítal naposledy ešte ako predseda federálnej vlády. Pred príletom navštívil Kabardsko-Balkarsko a Severné Osetsko.

Ruský prezident Vladimir Putin počúva čečenského vodcu Ramzana Kadyrova počas ich stretnutia v Kremli v Moskve v pondelok 13. marca 2023. Foto: TASR/AP Ruský prezident Vladimir Putin počúva čečenského vodcu Ramzana Kadyrova počas ich stretnutia v Kremli v Moskve v pondelok 13. marca 2023. Foto: TASR/AP

V Severnom Osetsku navštívil školu v Beslane, ktorú 1. septembra 2004 obsadili čečenskí ozbrojenci. Rukojemnícka dráma si vyžiadala 334 obetí. Doteraz Putin navštívil miesto útoku v Beslane len raz — v roku 2008, keď bol predsedom ruskej vlády.

Putina na letisku v Groznom po vystúpení z vrtuľníka privítal čečenský vodca Ramzan Kadyrov, ktorý Moskvu podporuje vo vojne na Ukrajine, a ďalší čečenskí predstavitelia. Kadyrov na platforme Telegram napísal, že šéfa Kremľa čaká „nabitý program“.

„Vladimir Vladimirovič je napriek náročnému pracovnému dňu plný energie a pripravený navštíviť niekoľko miest v Čečensku,“ uviedol Kadyrov.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac