Dopravné obmedzenia pri Strečne budú v septembri miernejšie

Z plánovaných štyroch uzáver cesty pri Strečne je na september potvrdená len jedna, 7. a 8. septembra, ďalšie sa ešte budú riešiť.

Èiastoèné obmedzenie dopravy pod Streènom informačný panel o čiastočnom obmedzení cesty 1/18 pod Strečnom. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Po utorkovom rokovaní krízového štábu na pôde Okresného úradu v Žiline uviedla prednostka úradu Emília Pavlusíková, že zo štyroch plánovaných víkendových úplných uzáver cesty pri Strečne je na september zatiaľ potvrdená iba jedna, a to 7. a 8. septembra.

Realizátor sanačných prác mal v pôvodnom harmonograme schválených spolu sedem úplných uzáver cesty, pričom tri z nich v priebehu augusta aj naplno využil.

O tom, či uzávera pre sanáciu svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou sa bude týkať aj víkendu od 14. do 15. septembra, bude okresný úrad rokovať 11. septembra.

Úvahy nad zrušením zvyšných troch úplných uzáver podľa prednostky Pavlusíkovej umožňuje plynulosť sanačných prác a dodržiavanie stanoveného harmonogramu. „Pokiaľ nám počasie praje a práce prebehajú podľa harmonogramu, tak všetko nasvedčuje tomu, že v polovici septembra už nebude nutná úplná uzávera, ale len obmedzenie premávky v jednom jazdnom pruhu,“ uviedla.

Doplnila, že aj keď je aktuálne prejazd Strečnianskou úžinou až do 6. septembra obojsmerný bez dopravných obmedzení, sanačné práce pokračujú. „Pracuje sa tu aj naďalej, ale sú to záchranné práce, ktorých povaha neohrozuje dopravu,“ poznamenala Pavlusíková.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac