Hasiči v Budapešti odstraňujú škody spôsobené večernými búrkami. Poškodili budovy i cesty

Maďarskí hasiči odstraňujú škody spôsobené utorňajšími búrkami, ktoré zasiahli Budapešť, jej okolie a regióny na severe krajiny.

Policajní experti skúmajú trosky motorového člna vo vojenskom prístave v severnej časti Budapešti 19. mája 2024 po nehode lodí. Foto: TASR/MTI Policajní experti skúmajú trosky motorového člna vo vojenskom prístave v severnej časti Budapešti 19. mája 2024 po nehode lodí. Foto: TASR/MTI

Maďarskí hasiči pracujú na odstraňovaní škôd spôsobených utorňajšími večernými búrkami v Budapešti a jej okolí, ale aj v Novohradskej a Hevešskej stolici.

Blesky a vyvrátené stromy poškodili autá, budovy a cesty. Búrky a prietrž mračien skomplikovali dopravu na viacerých diaľničných úsekoch v okolí hlavného mesta.

Na severe a v stredných regiónoch Maďarska vyhlásili varovanie pred prívalovými dažďami, večer tam môže napadať v krátkom čase 25 až 30 milimetrov zrážok.

(tasr)


Renta pre šéfa prokuratúry ochladla. Na prvý pokus neprešla cez koalíciu. Keď sa koncom leta táto iniciatíva objavila, nezdalo sa, že by mala čeliť komplikáciám. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) nevidel v návrhu nič nezvyčajné. Generálna…
Prejsť na článok
Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok