Prekvapivý zvrat v prípade mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany, trestné stíhanie zastavili

Mŕtve bábätko našli v bratislavskom hniezde záchrany ešte v apríli 2022 s tým, že zlyhala signalizácia, ktorá oznamuje, že vnútri sa nachádza dieťa.

policia,paska Policajná páska. Ilustračný obrázok: Polícia SR/Facebook

Ako informuje spravodajský portál Markízy tvnoviny.sk, v prípade bol najprv obvinený zamestnanec nemocnice. Po dvoch rokoch však nastal nečakaný obrat. 

„V predmetnej trestnej veci sa viedlo trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania prečinu usmrtenia. Vyšetrovanie bolo ukončené zastavením trestného stíhania,“ uviedla pre portál hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová. 

Ako dodala, prebehnúť malo veľké dokazovanie s vypracovaním posudkov z oblasti zdravotníctva, súdneho lekárstva, gynekológie, ale aj kriminalistickej a požiarnej elektrotechniky.

Kováčová povedala, že zo záverov znaleckého posudku vyplýva, že príčinu smrti dieťaťa sa nepodarilo jednoznačne určiť, keďže nebolo možné jednoznačne odpovedať na otázku, či dieťa vložili do inkubátora živé alebo mŕtve. Dané hniezdo záchrany je od tragédie zatvorené a opätovne ho neplánujú otvoriť.

(kol)