Izraelských turistov pobodali v egyptskom meste Taba

Najmenej šesť izraelských turistov bolo zranených pri útoku nožom v egyptskom mesta Taba, ktoré sa nachádza pri hraniciach s Izraelom.

Podľa denníka Jerusalem Post mali na turistov zaútočiť pracovníci egyptského hotela, kde boli ubytovaní.

Zatiaľ nie je zrejmé, či šlo o terorizmus. Niektoré zdroje sa prikláňajú aj k verzii, že mohlo ísť o potýčku medzi izraelskými turistami a hotelovým personálom, ktorá tiež mohla mať kriminálne pozadie. Na mieste zasahuje egyptská polícia, informuje The Jerusalem Post.

Podľa zdrojov agentúry Reuters išlo o fyzickú potýčku, ktorá začala po slovnej urážke egyptského zamestnanca hotela. Do bitky sa následne zapojili aj ďalší turisti a zamestnanci. Egyptská štátna televízia Al-Qahera News informovala, že jeden z egyptských zamestnancov utrpel vážne zranenia. Dodala tiež, že konflikt sa začal, keď izraelskí turisti odmietli zaplatiť za hotelové služby.

(mep, tasr)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac