Žena v Nemecku pobodala v autobuse šesť ľudí. Teroristický motív nateraz vylúčili

Nemeckí policajti aktuálne vyšetrujú prípad v západonemeckom meste Siegen. Počas piatkovej cesty autobusom 32-ročná žena zranila nožom šiestich pasažierov. Podľa agentúry DPA trpí duševnou poruchou.

Na snímke policajti stoja pred autobusom smerujúcom na festival po tom, čo podozrivá údajne napadla ostatných cestujúcich v autobuse nožom 30. augusta 2024 v nemeckom Siegene. Foto: TASR/AP Na snímke policajti stoja pred autobusom smerujúcom na festival po tom, čo podozrivá údajne napadla ostatných cestujúcich v autobuse nožom 30. augusta 2024 v nemeckom Siegene. Foto: TASR/AP

Autobus premával v nemeckom meste ako špeciálna linka pri príležitosti festivalu, na ktorý v ňom cestovalo najmenej 40 pasažierov. Útočníčka ozbrojená nožom zranila celkom šesť ľudí. Polícia ju má podľa médií poznať.

Traja z napadnutých sa po útoku ocitli v ohrození života a skončili v starostlivosti lekárov. Z ďalšej trojice utrpel jeden cestujúci ťažké a dvaja ľahšie poranenia a v noci ich po ošetrení prepustili z nemocnice.

Presné okolnosti incidentu nie sú známe. Vodič však okamžite po začiatku útoku autobus zastavil, otvoril všetky dvere a umožnil pasažierom útek do bezpečia, napísala regionálna stanica WDR.

(min)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac