Zo smrti hviezdy seriálu Priatelia Matthewa Perryho obvinili päť ľudí

Dvaja lekári a traja ďalší ľudia vrátane osobného asistenta Matthewa Perryho boli obvinení z toho, že hviezde seriálu Priatelia dodávali ketamín, silné sedatívum, ktoré minulý rok spôsobilo jeho smrť predávkovaním.

V prípade smrti herca Matthewa Perryho zatkli najmenej jedného èloveka Na archívnej snímke z 28. apríla 2015 americko-kanadský herec Matthew Perry pózuje v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Obvinení boli údajne súčasťou zločineckej siete. „Obžalovaní využili problémy Perryho so závislosťou, aby sa obohatili,“ povedal prokurátor Martin Estrada na tlačovej konferencii. Informovala o tom agentúra Reuters.

Dvaja z obvinených – 41-ročná Jasveen Sanghaová a 42-ročný lekár Salvador Plasencia – vo štvrtok na okresnom súde USA v centre Los Angeles povedali, že sú nevinní. Sanghaová je však podľa miestnych úradov známa ako „Ketamínová kráľovná“ a dávky, ktoré zabili Perryho, údajne predávala zo svojej „skrýše“ v severnom Hollywoode.

Plasencia bol zas obvinený z distribúcie ketamínu Perrymu a jeho osobnému asistentovi, 59-ročnému Kennethovi Iwamasovi, bez legitímneho lekárskeho účelu najmenej v siedmich prípadoch. Plasencia údajne tiež naučil asistenta, ako podávať ketamín a osobne aplikoval Perrymu drogu bez náležitého bezpečnostného vybavenia – raz dokonca v zaparkovanom aute.

Iwamasa, ktorý žil s Perrym, sa podľa súdnych dokumentov priznal, že hercovi opakovane podával ketamín, vrátane viacerých injekcií v deň jeho smrti.

(dak)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac