Lekár obvinený zo smrti Matthewa Perryho sa postaví pred súd. Vzdá sa licenie

Mark Chavez pristúpil na dohodu o vine a treste a aktuálne bude spolupracovať s obžalobou v prípade smrti obľúbeného herca známeho zo seriálu Priatelia. Svoju rolu na Perryho smrti podľa právnika 54-ročný doktor "neuveriteľne ľutuje".

F9kQMbcWAAATQzX Matthew Perry. Foto: X

Priznal sa ako tretí z obvinených, ktorí majú byť podľa obžaloby zodpovední za to, že hercovi podávali ketamín, než sa ním predávkoval. „Snaží sa urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby napravil zlo, ktoré sa tu stalo,“ povedal Chavezov právnik.

Prokuratúra sa s pomocou troch spolupracujúcich vinníkov snaží usvedčiť dvojicu, ktorá vinu odmieta. Prvou je 41-ročná Jasveen Sanghaová, podľa miestnych úradov známa ako „Ketamínová kráľovná“, pripomenul denník The Guardian.

Druhým cieľom prokurátorov, ktorý dosiaľ vinu nepriznal, je 42-ročný lekár Salvador Plasencia obvinený z distribúcie ketamínu Perrymu a jeho osobnému asistentovi, 59-ročnému Kennethovi Iwamasovi, najmenej v siedmich prípadoch.

(min)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac